Autor Tema: ONLINE PREDAVANJE “KAKO KREIRATI BOLJU BUDUĆNOST” SA UWE BURKA  (Pročitano 74 puta)

Van mreže Zoran Petrov

  • Administrator
  • *****
  • Joined: Jul 2009
  • Lokacija: Vršac
  • Korisničko ime: admin
  • Poruke: 2350
  • Age: 60
  • Lokacija: Vršac
  • Karma: +29/-5
  • 062 622 721
ONLINE PREDAVANJE “KAKO KREIRATI BOLJU BUDUĆNOST” SA UWE BURKA
« poslato: Novembar 06, 2020, 09:59:46 pre podne »


U ponedelјak, 9. novembra 2020. u 19:30 časova, organizujemo predavanje sa Uwe Burka, međunarodnim savetnikom za izgradnju socijalno-ekoloških naselјa i urbani razvoj kroz nove ekonomske modele pod nazivom “Kako kreirati bolju budućnost?”

U ovoj globalnoj situaciji koja se brzo pogoršava, potrebni su nam aktivni lјudi koji žele da razviju održive načine života i rada. Stari intelektualno-materijalistički oblici mišlјenja, koji su nam doneli probleme današnjice, nisu pogodni za oblikovanje bolјe budućnosti. Sada nam je potrebno sve više posvećenih lјudi koji mogu da zamisle i razvijaju budućnost.  Međutim, za takvo prošireno razmišlјanje potrebna nam je zdrava sredina i ishrana kao i bolјa zaštita od sve veće izloženosti elektronskom zračenju.

Jedan od osnovnih zadataka koji je pred nama biće i rekonstrukcija humusa u polјoprivrednim zemlјištima. Kao rezultat toga, bićemo nagrađeni smanjenjem vrednosti CO2 u vazduhu, mnogo bogatijom životnom sredino, zdravijom hranom i moći ćemo da uživamo u radosti šetanja prirodimo, posebno sa decom i istomišlјenicima iz zajednice koja podržava polјoprivredu (CSA).

Uwe Burka će govoriti  o svom praktičnom iskustvu sa gradskim i polјoprivrednim zajednicama zasnovanim na solidarnosti i pravednim monetarnim sistemima. Uwe je radio i živeo u dve seoske zajednice sa biodinamičkom polјoprivredom, zanatskim preduzećima, društvenim i kulturnim institucijama i novim monetarnim sistemom, koji je pomogao da se izgradi. U sesiji pitanja i diskusije videćemo ko bi želeo da se praktično posveti bolјem svetu.

U svojoj knjizi „Jeder kann die Zukunft mitgestalten (Svi mogu pomoći u oblikovanju budućnosti)“, govori o današnjim problemima i o tome kako ih se može prevazići. Uwe je uklјučen u stvaranje ekonomije zasnovane na čoveku, koja „menja sistem“ u bernskom Oberlandu https://vorwaertsbeo.ch/#toggle-id-8 , u regionu Bodenskog jezera www.menschlichewirtschaftskultur.org  i u regionu Freiburg.

Jezik engleski, sa prevodom na srpski. Za prisustvo na predavanju registujte se preko linka https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAoduuurTkpHdx8tbbk9n1mLPHqjA0MGMND
VAŽNO!!!
Postavljanje fotografija na našem forumu - http://www.biodinamika.org/forum/index.php?topic=925.0