Najstedljivija pec napravljena,vuce bolje,manje ogreva trosi i pravi vise temperature, moze se kombinovati sa termalnom akumulacijom il duzim dimovodom za razvodjenje temperature...
u danasnjoj formi se pojavljuje 1982 Dr. Larry Winiarsky. Ovu ideju prihvata Ianto Evans iz pokreta za gradnju cob kuca(zemljana eko gradnja) i primenjuje ih sa velikim uspehom. i onda mozda meni omiljeni ljudi koji sire ovu tehnologiju su mi i par Ernie and Erica Wisner koji su napravili blizu il mozda sad vec i preko 1000 ovih peci usavrsavajuci ih sve vise. Cini mi se da smo i mi sami doneli tu po nesto dobro i korisno,prestavljam vam raketnu pec i sta sve ona moze
Raketna pec Srbija
Stedi preko 50% ogreva,ekoloska je posto manje zagadjuje od klasicnih,nema garezi , bolje vuce.
Prenosne raketne peci
Raketna pec za grejanje prostora putem granja i tanjih cepanica
FENIKS U model,visina 1.1 m sirina 0.5m otvor za lozenje 13x13cm
Pec namenjena za grejanje,hrani se granjem raznih debljina(do 10 cm sirine) najkorisnija ljudima koji mogu lako doci do granja iz svoje okoline,moze goreti i pelet,brikete,cepanice .
Ovo je prvi model koji smo radili jer nam je potrebna u eko kampu i smatramo da cemo lako nalaziti drvo za grejanje snjom.
Testovi su pokazali da trosi upola manje od smederevca a da istovremeno daje vise topline. sto znaci da je usteda preko 50 posto.
Bolje vuce,nema vracanja dima. Naravno pec nije svemoguca ali ove peci cesto nemaju nikakvih problema za rad na mestima gde su druge peci imale problema sa vracanjem dima.
Nema garezi u dimovodu, raketna pec znatno bolje spaljuje ogrev tako da nema garezi u cevi,smanjuje potrebu za ciscenjem i do jednom godisnje.
sem ovoga ,postoje i druge vrste raketnih peci
Dvorisna raketna pec- sluzi za spremanje hrane,mogucnosti su raznih nastavaka da bude za spremanje u tiganju,kazanu,tanjiraci i drugih nastavaka....
Raketna pec Feniks ,za grejanje prostora na granje U model.
Raketna pec za grejanje prostora na cepanice L model
Raketna pec za grejanje na krupne cepanice,panjevi Box rocket stove
peci za grejanje prostora cesto se rade kao Mass heateri ,to jest sa termalnom akumulacijom(uglavnom klupa za sedenje koja se zagreva) ovo povecava efikasnost grejanja i stvara dodatnu ustedu.
U produzetku video i peci Feniks,mere,objasnjenja ,test potrosnje u radu.
https://youtu.be/2PBhFHfD1f0https://youtu.be/2PBhFHfD1f0#Invalid YouTube Link#