Autor Tema: Odrzan sastanak sa clanovima predsednistva BUP-a !  (Pročitano 432 puta)

Van mreže raonicmatija

  • НПК
  • *
  • Joined: Nov 2015
  • Poruke: 1
  • Karma: +0/-0
    • Imejl
Odrzan sastanak sa clanovima predsednistva BUP-a !
« poslato: Januar 29, 2016, 08:06:11 posle podne »
Dragi prijatelji!
Dana 28.01.2016. godine u Beogradu predsednik sekcije za Biodinamičko pčelarstvo Matija Raonić je održao sastanak sa članovima predsedništva Beogradskog udruženja pčelara (BUP).
Na osnovu zaključaka sa poslednjeg sastanka sekcije za Biodinamičko pčelarstvo iz novembra 2015. godine, a  u cilju rešavanja problema detektovanih od strane učesnika proširene Sednica Upravnog odbora Udruženja za biodinamičku poljoprivredu Srbije od 13.09.2014. godine, posebno potrebe da je obezbediti intenzivno školovanje pčelara, kroz Javne tribine i praktične radionice u cilju konkretne obuke, pristupilo se pokretanju aktivnosti uspostavljanja modela aktivne saradnje kroz razgovore s Savezima pčelara i pčelarskim organizacija na teritoriji Republike Srbije kako bi se uzvršila popularizacija Biodinamičkog pčelarstva i upoznavanje šire javnosti  s DEMETER standardom i procedurama sertifikacije.
Predstavnici BUP-a su istakli svoje zadovoljstvo održanim sastankom i iskazali spremnost da se u najskorijem period organizuje predavanje vezano za Biodinamičko pčelarenje i debatni klub na kojima bi se u neposrednom razgovoru odgovaralo na pitanja prisutnih posetilaca. 
Predsednik sekcije za za Biodinamičko pčelarstvo Matija Raonić je prihvatio predlog i podržao inicijativu predsedništva BUP-a. Dodatno ohrabruje činjenica da se sve više mladih interesuje za pčelarstvo, a posebno za biodinamičko pčelarenje, kao rezultat dosadašnjeg uspešnog rada na popularizaciji biodinamike i ostvarenih praktičnih rezultata na pčelinjacima članova sekcije, koji će u narednom periodu svoja zapažanja podeliti sa svim posetiocima predavanja i članovima sekcije.
Za organizaciju zajedničkog predavanja ispred BUP-a određen je Stamatović Ranko , dok će predavač od strane sekcije biti odrđen nakon sastanka sekcije.
« Poslednja izmena: Januar 29, 2016, 08:11:28 posle podne od strane raonicmatija »