Autor Tema: Predavanje "Medicina u svetlu antroposofije" - Zagreb  (Pročitano 96 puta)

Van mreže Zoran Petrov

  • Administrator
  • *****
  • Joined: Jul 2009
  • Lokacija: Vršac
  • Korisničko ime: admin
  • Poruke: 2336
  • Age: 59
  • Lokacija: Vršac
  • Karma: +29/-5
  • 062 622 721
Predavanje "Medicina u svetlu antroposofije" - Zagreb
« poslato: April 14, 2015, 09:46:59 pre podne »
Dr Maria Petrov “Quintessencia - od bolesti do ozdravljenja”,liječnica antroposofske medicine Dr Veljko Petrov “Formativne sile - od zdravlja do malignih oboljenja”, ginekolog

Dr Maria Ljubica Petrov,

završila je medicinu u Švedskoj sa praksom porodičnog lekara u Oslu, Norveška. Od 2006 počinje sa proučavanjem i edukacijom iz antroposofske medicine prvo u Järna, Švedska zatim u Dornach, Švajcarska. Nakon petogodišnjeg pohađanja IPMT (International Postgraduate Medical Training) i položenog ispita od strane Medicinske Sekcije Škole za duhovnu nauku dobija i zvanja lekara antroposofske medicine.

“Quintessencia - od bolesti do ozdravljenja"

U potrazi za lekom i lečenjem bolesti potrebno je produbiti i proširiti metode savremene medicine saznanjima koja se postepeno otvaraju čoveku. Od prvobitnog poistovećivanja čoveka sa vlastitom telesnošću, savremena medicina vremenom je sve više uočavala dualnost koja se na početku nazivala telesnost i psiha. Pa ipak, ta dualnost nije uvek mogla da objasni nastanak bolesti pa samim tim ni moguće pravce lečenja.

Poniranjem u tajne ljudskog bića došlo se do uočavanja i drugih njegovih delova a samim tim i nastajanja novih metoda kao što je to homeopatija a zatim i antroposofska medicina ili možda je bolje reći da je medicina dobila svoj pun smisao upravo u svetlu same antroposofije.

Dr Veljko Petrov

završio medicinu u Beogradu sa privatnom ginekološkom praksom u Vršcu, Srbija. Od 2011 počinje sa proučavanjem i edukacijom iz antroposofske medicine. Veljko Petrov je predsednik Udruženja za antroposofsku medicinu Srbije.

"Formativne sile - od zdravlja do malignih oboljenja”

Maligna oboljenja - toliko sveprisutna oko nas ostaju bez pravog odgovora o svom nastanku pa i lečenju. Dr Petrov u svom predavanju pokušava da nam pojasni procese iza kontrolisanog i nekontrolisanog rasta. Prvog koji svakodnevno viđa u svojoj ginekološkoj ambulanti u razvoju ljudskog ploda i drugog u vidu kancera, koji se otima kontroli… Čijoj kontroli? Šta je to što kontroliše razvoj embriona? Procesi koji su u osnovi našeg zdravog bivstvovanja kriju tajnu koju upravo antroposofija pred nama razotkriva.

http://antropozofija.hr
« Poslednja izmena: April 14, 2015, 09:48:44 pre podne od strane Zoran Petrov »
VAŽNO!!!
Postavljanje fotografija na našem forumu - http://www.biodinamika.org/forum/index.php?topic=925.0