General Category > Моје драго имање!

Moje imanje - Srezojevci

<< < (2/2)

Zoran Petrov:
ne uspeh da lociram parcelu na bingu! Aleksandre ako mozes pomogni?

Zoran Petrov:

--- Citat: Nikola Tasić  Februar 05, 2015, 09:19:43 pre podne ---

Ovo parče ti prilično loše izgleda, ne znam šta je u pitanju ali rekao bih da je stalno napasanje dovelo do toga da ima malo trave a puno korova. Kao i plodored u njivi tako i na pašnjaku treba imati manje parcele koje se intenzivno napasaju a posle toga imaju duži period odmora. Pogledaj malo sistem Joel Salatina. Šuma i šljivik su idealni sa svinje ali opet treba obezbediti 'plodored', rovarenje svinja će da potakne rast biljka koje su autohtone i prilagodjene baš tom mestu.
Na Bingu ima i boljih mapa i snimaka iz aviona
http://www.bing.com/maps/?v=2&sty=b&lvl=7&cp=44.2089~20.8944&where1=44.2089%20N%2C%2020.8944%20E#Y3A9NDQuNDU2NzEzfjIwLjMxOTEzNSZsdmw9MTEmc3R5PWImcT1zcmV6b2pldmNp

--- Kraj citata ---

Srbija je imala izvrsnu rakiju od sljive Ranke koja je iskorenjena kad su Srbi prestali da drze svinje u sljiviku. Svinje su drzale pod kontrolom sirenje Ranke koja je kao korov - iz korena teraju mladice.

mile vasilev:
Aleksandru Tomiću, želim mnogo sreće i uspeha u radu na novom imanju.
istina po njegovom opisu, treba dosta saniranje postojećih objekata, i to iziskuje novca,
ali to nije stvar koja mora da se odradi odmah u celini. To se radi deo po deo, kad kako ima sredstava i po
prioritetu.,a sa proizvodnjom, ako planira da se bavi, terba da počne odmah.
Imanje mu je u komadu, nije razbacano, pa neka izvrši preraspodelu i s božjom pomoći neka krene, i još jednom mnogo uspeha u radu.

A što se tiče nestanka šljive ranke u Srbiji ??? ??? ???
kako smo krenuli u pomodarstvo, nestaće i srbi ;).

Aleksandar Tomić:

--- Citat: Nikola Tasić  Februar 05, 2015, 09:19:43 pre podne ---

Ovo parče ti prilično loše izgleda, ne znam šta je u pitanju ali rekao bih da je stalno napasanje dovelo do toga da ima malo trave a puno korova. Kao i plodored u njivi tako i na pašnjaku treba imati manje parcele koje se intenzivno napasaju a posle toga imaju duži period odmora. Pogledaj malo sistem Joel Salatina.


--- Kraj citata ---

U pravu ste gospodine Tasiću, u voćnjaku je preko proleća i leta bilo zatvoreno na paši nekih desetak ovaca. S obzirom da je prošla godina bila kišna i da je trava bila vrlo bujna ovo parče još i izgleda dobro. Donekle sam upoznat sa radom Joela Saltina, u principu to je nešto što bi se kod nas donekle moglo porediti sa pregonskom ispašom. U svakom slučaju hvala na savetu, moram malo da se podsetim sa tim njegovim polyface načinom.

Inače to je deo starog šljivika na kome su stabla posečena jer su se posušila. Nisu znali da mi kažu koje su to šljive, misle da su madžarke. Videću koje su ako na ovim preostalim starim stablima rodi nešto ove godine. Moram se zabaviti prekalemljivanjem svega od tih starih voćki što je ostalo kako bi ih razmnožio i sačuvao, a na taj ''očišćeni'' deo šljivika želim baš da zasadim Ranku koju pominje gospodin Petrov.


Gospodine Petrov, evo pokušaću da postavim link sa bing-a sa mapom imanja, valjda ću uspeti...

<div></iframe><div style="margin: 12px 0 0 0;"><a target="_blank" href="http://www.bing.com/maps/?cp=44.024303~20.307789&sty=h&lvl=17&sp=&mm_embed=map">View Larger Map</a></div></div>


Gospodine Vasilev, mnogo hvala na lepim željama i savetima!


Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju