General Category > Моје драго имање!

Рудник Звезда моје драго имање

(1/2) > >>

Milan Miletic, Rudnik:
Поштовани биодинамичари,
уколико сам коначно укапирао како да поставим фотографије врло радо ћу наставити са представљањем мог омиљеног места под овом капом небеском.Пошто 20 год. нико није живео на имању имало се шта искрчитиНаша баштица

Пошто се тема појавила да наставим са писањем, мада ми ово око фотографија и даље није баш најјасније. Надам се да их видите, ако не, онда помагајте.
Дакле овако, Рудник је од истоимене планине а Звезда је засеок удаљен 3км од варошице Рудник. Имање се налази на 650м надморске висине, величине је 2.15ха и има воду која је доведена са изворишта које је на неких 800м надморске висине. На имању се налазе: кућа, оџаклија, млекар и штала са сеником. Сви објекти су у потпуности озидани од камена. Орјентисано је од запада ка истоку и рад сам да посадим поред баште и неке воћне културе. Земљу сам ових дана однео на анализу па ћемо ускоро видети за шта је.
Иначе ово имање је мој дугогодишњи сан. На срећу испоставило се да може бити и остварен.
Што се мене тиче рођен сам и 46 година живим на калдрми престонога града. До овог лета никад ништа посадио нисам и сад увиђам колико сам недопустиво грешио живећи у апсолутном незнању. Но, човек се учи док је жив, тако да живим у нади да ће бити времена за савладавање и примену сложеног биодинамичког процеса.
Неописиво ми је драго што постоји овај форум и сви ви у њему.
Од срца вас поздрављам.Мој отац са првим плодом

Zoran Petrov:


Kopirao si pogresno linkove!

Milan Miletic, Rudnik:
Зоране,

хвала ти на помоћи.

Nikola Gavrilovic:
Јако лепа башта.  :) Да ли бисте укратко написали којим техникама се борите против корова у башти? И када вршите прво риљање земље, сад пред зиму, или на пролеће? Хвала унапред.

Milan Miletic, Rudnik:
Поштовани Никола,

од техника за борбу против корова примењивали смо искључиво рад са мотичицом.
За заливање смо у изворску воду понекад додавали Славола као и размућеног пилећег ђубрива. Земља је била 20 год. у купињаку, за садњу смо је припремили једно две недеље по поплавама. Пошто смо потпуно нови у свему овоме радо слушамо шта нам ко има рећи. Ево да поделим са вама један занимљив савет који ми даде локални шнајдер: "башта се сади кад бос ходаш по земљи а није ти хладно". Каже да су наши стари тако радили.

Срдачан поздрав.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju