Nisam ovde spomenuo zodijak jer, prema Štajineru , kad je reč o ugljenisanom korovu to nije potrebno da se uzme u obzir: " Kad neko pokušava da postigne nešto u biljnom svijetu , dovoljno je da ostane u granicama planetarnog sistema " ( Poljoprivredni kurs , str . 164 ) . To međutim,nije slučaj sa ugljenisanim životinjama, čije pravljenje predstavlja još veći izazov za razumevanje i pravljenje. Zato, treba uzgred napomenuti da za životinjske štetočine koji pripadaju kičmenjacima Štajner preporučio sagorevanje u pepeo njihovih polnih organa kada je Venera večernja zvezda na vrhuncu konjukcije sa Škorpiojom (tj. u sredini zvezdanog sazvežđa), i da će se ovaj događaj dogoditi
ove jeseni 16. oktobra , a nakon toga Merkur će takođe biti večernja zvezda (u opadanju) , a sve planete osim Merkura i Meseca biće u silaznom razdoblju.
Na kraju , evo nekoliko praktičnih saveta za pravljenje ugljenisanog semena korova:
- Prikupiti semena korova kada sazri i sačuvati ih (suve) do odgovarajućeg vremena (povedite računa da slučajno nije neko drugo, korisno seme pomešano sa semenom korova). Razmislite o čuvanju nešto od semena korova za testiranje klijanja, rasta i razmnožavanja sa i bez primene ugljenisanog semena!
- Prema napomenama od strane Štajnera Ehrenfriedu Pfajfferu, korenje, kao i semenke mogu biti spaljene. Spaljivanje cele biljke je verovatno u redu , mada spaljivanje drugih delova biljke neće povećati delotvornost, ali će poslužiti za povećanje količine pepela, što može da bude od koristi. (Štajner kaže da pepeo ima veliki radijus delovanja, ali i da se može koristiti "više homeopatski" odnosno, razređen, kako bi ga lakše širili. Takođe se može razrediti sa vodom, peskom, glinom , kompostom , i sl. ili može se čak pomešati i posejati sa povrtarskim/ratarskim semenom).
- Budite vrlo oprezni kod sagorevanja otrovnih biljka . Npr. , bršljen , otrovni hrast ili otrovni ruj (Toxicodendron spp.) , ne spaljujemo stabljike, lozu, lišće i korenje, jer otrovne smole koje sadrže biće u vazduhu i biće po život opasne ako se udahnu . Ova smola se nalazi čak i u mesnatom delu (mesocarp) od belog "voća"; Zato pažljivo odvajamo meso i spaljujemo samo tvrde " koštice" (tj. ,endokarp sa svojim
semenom, kao koštica od breskve).
- Temeljno spaljujemo semenje ili biljke, ne samo da se tostiraju ili da ostanu ugljenisani delovi. Štajner preporučuje "jednostavnu vatru od drva" (Poljoprivredni kurs , str 159.), ali ništa ne govori o ograničavanju topline ili zraka (što bi poslednje vodilo ka stvaranju ćumura a ne pepela ). On takođe ne navodi da bi pepeo od drva trbao da bude odvojen od pepela korova. Međutim, ako neto ne želi da sagoreva korov izravno u vatri (npr. , u kaminu , peći na drva ili roštilju ), može da ih staviti u posudu, i da ih tako spali.
- Voditi evidenciju o tome šta je urađeno i označiti pepeo.
- Koristite pepeo što je više moguće! Jednostavan je začuvanje (držati ga na suvom), a Štajner sugerirše da će se lečenje možda morati ponoviti za nekoliko godina . Čak i ako ne morate ga ponovite, ako ste uspešni, vaši prijatelji će sigurno želeti i sami da probaju.
- Nije jasno da li ova tehnika spaljivanja može razlikovati genetski modifikovana i nemodifikovana semena . Ako imate problema sa GM kontaminacijom GM sjeme, pokušajte da dođete do GM semena, spalite ih, a zatim testitajte (u loncima!) hoće li pepeo inhibirati klijanje, rast ili razmnožavanje kod preostalih GM semena , ali ne i vlastita ne-GM semena.