NASSIM HARAMEIN- čovek koji može mnogo da nam pomogne u tome da postanemo "sam svoj majstor".

Ovo je samo kratko upoznavanje sa Nassimovim (idealističkim) pristupom nauci (nadam se da će inspirisati još nekoga )

, a njegovi konkretni predlozi i rezultati su, zaista, ohrabrujući!
P.S. Izvinjavam se za potencijalne greške u prevodu (dok se ne pojavi neko stručan, ovo je moj kratak "izlet" u svet fizike- jer, zahvaljujući ovom čoveku čini mi se da je slobodan i "samoodrživ" čovek vrlo izvesna i bliska budućnost, pa sam poželela da malo "uperim reflektore" na njega.)

POVEZANE SILE UNIVERZUMA
Ovaj naučnik posmatra univerzum potpuno drugim očima. Došao je do neverovatnog otkrića. Videvši jabuku koja pada, Njutn je otkrio gravitaciju. Ovaj čovek proučava njeno obrtanje (rotaciju atomskog jezgra).
Shvatanje da se sve u univerzumu okreće moglo bi biti ono ključno što bi nam otvorilo oči kako bismo videli da je u univerzumu sve povezano- od kosmološkog do kvantnog nivoa.
OTKRIĆE KVANTNE GRAVITACIJE
On neprestano uranja u sile rotacije čestica i talasa… i- koristi ovo iskustvo kako bi nadogradio verovanje Ajnštajna da geometrija nudi rešenje kad je reč o jednačini za ujedinjenu teoriju polja u univerzumu.
Nakon više decenija proučavanja i naučnog istraživanja, konačno je tu – JEDNAČINA za prodor u svetu nauke, kojom se pomoću onog najmanjeg dela univerzuma može tačno (iz)meriti ono što je najveće. I ona pokazuje kako sile univerzuma… deluju na naš svet!
Mi osećamo vezu sa životom veoma duboko i pitamo se kako se ona uspostavlja.
Rotirajuća plank čestica je nešto najmanje (plankove jedinice su najmanje čestice u univerzumu). Gravitacija i rotacija, zajedno, otključavaju tajnu kad je u pitanju promena energije na kvantnom nivou, što pokazuje kako univerzum stvara masu.
Nakon dubokog proučavanja prirode radi pronalaženja ideja koje bi ga vodile u fizičkim proračunima, priroda mu konačno otkriva neverovatnu tajnu. Uronivši u velike dubine da bi razumeo holografsku i fraktalnu prirodu univerzuma i odnose koji vladaju između svega što postoji, Nassim Haramein bio je u stanju da iznese veoma hrabro predviđanje o najvažnijoj čestici univerzuma- protonu.
Za čovečanstvo to je značajan korak napred u otkrivanju novih ideja koje mogu da spoje kvantno i kosmološko u ujedinjenoj teoriji SVEGA (što postoji).
„POVEZANOST UNIVERZUMA“- premošćuje veliki jaz.
Nijedan postojeći model nije tačno predvideo naelektrisanje radijusa protona- DO SAD!