Branko ima jos jedna vrsta grejanja koja nije puno poznata i nisam je spomenuo. To grejanje i hladjenje vodom iz zemlje putem toplotnih pumpi i toplotnih izmenjivaca. Besplatno grejanje...energent je voda....
Da , ali koliko sam ja upoznat, investicija je paprena, a treba sistem i održavati.Opet smo zavisni.
Izgubio sam broj telefona jednog lika iz Sr.Karlovaca, on je uz pomoć delova sa otpada i ko zna odakle napravio nekom čoveku vetrenjaču snage 5kw, ali su ga ubrzo prijavili pa je morao da skine elise.Dečko je genije sa te stvari, al nemam broja.
Sistem bi po meni trebao da bude jednostavan za održavanje, da nema puno neke komplikovane elektronike.
Mislim da bi nam najviše pomoglo ako nam neko stručan pomogne, mislim da nisu dovoljni snimci sa youtuba i slično, već konkretni primeri i kontakt sa proizvođačem.
Aparati mogu da rade i na 12v, pa tu mogu da pomognu alternatori recimo kamionski ili slično.Ima i pretvarača sa 12v ili 24 v na 220v, negde sam video i do 1kw, što je sjajno.Oprostite ako grešim, samo ima jaku volju da se nešto korisno napravi.
Na žalost što moramo ovako da razmišljamo kao pojedinci, umesto da svi, cela država ima ovakvu viziju.
Nikola Tesla je rekao da će struja biti skoro besplatna, al profit je profit.