General Category > Povrtarstvo

Susenje voca i povrca

(1/2) > >>

Nikola Sijan:
Ima li neko iskustva? Mi trenuto susimo sremus i koprivu posto planiramo certifikaciju ... e sad nasa mala susara (1/4 kubika) za sada to postize... ali planiramo susenje paradajza, malina , sumskih jagoda i slicnih stavki

Razmisljam da napravim vecu susaru 3 x 1.25 x 1.25 metara koja bi se grejala/hladila uz pomoc suncanih kolektora ... elektronika je vec stigla (odrzava temepraturu na +- 0.1 stepen od zadatog raspona temeprature, recimo donja 41 gornja 44)... 



Dosta je nepoznanica... postoje price da treba susiti na recimo 40stepeni, pa onda price da se greje na 70 stepen i slicno .. zna li neko sta je ispravno sta nije? postoji li neka tabela po vrstama ? ima li neko iskustva

Zoran Petrov:
http://www.biodinamika.org/forum/index.php?topic=682.msg11143#msg11143

Nikola Sijan:
na zalost oba linka su mrtva :(

Zoran Petrov:
Da li znas gde mogu da se aplouduju?

Nikola Tasić:

Nikola ne postoji univerzalna temeratura, generalno herbe idu na manju temperaturu a povrće i voće može na veću. Svaki proizvod ima svoje metode sušenja.
Čini mi se da su vakum cevi malo poskuplje ako ćeš da ih koristiš samo za sušenje, ima mnogo jednostavnih i jeftinijih materijala. Mogu da ti pošljem neku literaturu preko mejla ili ako znate neki dobar šerserver.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju